Herontdekt materiaal van Rita Hovink op unieke EP!

In 2013 verscheen een ep met vier niet eerder uitgebrachte opnamen uit 1972.

Wie het vinyl op de draaitafel legt kan op kant A genieten van de volgende nummers:

- The fool on the hill (
J. Lennon, P. McCartney)
- For every man there's a woman (
L. Robin, H. Arlen)
Beide nummers stonden ook al op Rita's eerste, nagenoeg onvindbare LP 'Love me or leave me'. De versies op deze nieuwe EP zijn iets verfijnder gearrangeerd en Rita's stem heeft zelden warmer geklonken.

Op kant B vinden we twee nummers die Rita nooit eerder opnam:

- I feel the earth move (
C. King)
Geschreven door Carole King, afkomstig van haar album 'Tapestry'. Carole King behaalde in 1971 met zowel de single als het album waar het lied van afkomstig was de eerste plaats in de Amerikaanse hitlijsten. Zonder de fans van Carole King en uiteraard Carole King zelf te kort te willen doen, moet gezegd worden dat Rita vocaal gezien Carole's meerdere is, wat op deze versie van 'I feel the earth move' duidelijk naar voren komt.
- Mr. Bojangles (J.J. Walker)
Een lied dat door velen is gezongen. De bekendste versie is wellicht die van Sammy Davis Jr. Rita geeft het lied een geheel eigen interpretatie in een prachtig gearrangeerde versie.

Op de vier opnamen wordt Rita muzikaal begeleid door Casey and the Pressure Group, de instrumentale groep van Cees Schrama die actief was tussen 1970 en 1973. De arrangementen zijn van Joop Scholten en Cees Schrama deed de productie.

 

© 2013-2018 Rita Hovink