'I, yi, yi, yi, yi (I like you very much)' en 'Chica chica boom chic' zijn twee successen van Carmen Miranda, die ze voor het eerst zong in de film 'That night in Rio' uit 1941. Rita Hovink zong ze in 1972 in het televisieprogramma 'Goeie ouwe koffergrammofoon'. Het beeldmateriaal bestaat niet meer, maar een audio-opname van beide liedjes is bewaard gebleven.
 I, Yi, Yi, Yi, Yi (I Like You Very Much)
Chica Chica Boom Chic

 
 
Ma (He's Making Eyes At Me)

'Ma (he's making eyes at me)' is een lied dat stamt uit 1921. In dat jaar verschenen al diverse vocale en instrumentale versies, en door de jaren heen zou het een ware klassieker blijken, die door vele artiesten op het repertoire werd gezet. Het lied werd onder andere gezongen door de geweldige Eddie Cantor, Teresa Brewer en ook Rita Hovink zong het in 1972 in het televisieprogramma 'Goeie ouwe koffergrammofoon'. Het beeldmateriaal bestaat niet meer, maar een audio-opname is bewaard gebleven.
 
Antonio (Proefmix)

Liedjes maken diverse stadia van ontwikkeling door tussen het moment dat componist en tekstschrijver met hun werk beginnen, en het moment waarop een lied voor het publiek beschikbaar is. Luister maar eens naar deze proefmix uit april 1977 van Rita's hit 'Antonio', die niet alleen heel anders klinkt dan de versie die wij kennen, maar tevens een iets andere tekst heeft.
 
 


Interview 'From Rita with love'

In oktober 1973 was Rita te gast bij Veronica 538 om te praten over haar tweede album, waarvan op haar verzoek 'Frankie and Johnny' en 'When a man loves a woman' werden gedraaid.
 
Love me or leave me 2019

Het bovenstaande bestand laat goed horen dat de nieuwe uitgave van 'Love me or leave me' zelfs in YouTube-kwaliteit beter klinkt dan ooit tevoren.
 
 


 
 

Laat me alleen

1976/77 (TROS)

 

Dolores

Toppop, 9 juli 1976 (AVRO)

 
 

Bill Bailey, won't you please come home?

Rechtstreeks uit New Orleans, 5 juni 1973 (NCRV)

Rita samen met Ted Easton's Jazzband.

 

De tijden van weleer

Op Losse Groeven, 12 mei 1975 (TROS)

 
 

Nederlandse medley

Herkent u deze tijd?, 1973/74 (NCRV)

Rita met Ronnie Tober, Robert Long en Mieke Bos.

 

Zuid-Amerikaanse medley

Herkent u deze tijd?, 1973/74 (NCRV)

Rita met Ronnie Tober, Robert Long en Mieke Bos.

 
 

Dolores

Toppop, 23 augustus 1976 (AVRO)

 

Kerstmedley

André's Kerstshow, 23 december 1978 (TROS)

Medley door André van Duin met een bijdrage van vele gasten uit zijn kerstshow: Rita Hovink, Willem van Hanegem, Mini & Maxi, Kick Stokhuyzen, Simon van Collem, Imca Marina, Ted de Braak, Jo De Meyere, Chriet Titulaer en Harry Nak.

 
 

Johnny Guitar

From Rita with love, 23 oktober 1973 (NCRV)

Rita met Wim Overgaauw. Een geweldige opname, afkomstig uit de televisiespecial behorende bij Rita's tweede album.

 

The fool on the hill

Privé-opname, februari 2019 (Frank Jochemsen)

Tijdens de voorbereidingen van de heruitgave van 'Love me or leave me' bezocht Frank Jochemsen Rob van Dijk. De arrangeur van Rita's debuutalbum speelde spontaan op zijn hammondorgel het originele arrangement dat hij schreef voor 'The fool on the hill'.

 
         
         

© 2013-2019 Rita Hovink